BABÁT SZERETNÉK …

Az akadályoztatott gyermekáldás, avagy a “meddőség” lelki háttere

Mi történik velünk lélektanilag, mentálisan, ha nem jön a baba? Hogyan kaphatunk segítséget?
Segítő tevékenységemről a Hogyan dolgozom menüpontban olvashatsz.

Nemcsak egyéni konzultációkon, hanem munkatársammal, Antall Gabival a Vörös Fonal csoportos programon is szeretettel várlak.

Mi a helyzet a férfiakkal?
Leendő apukákat is szeretettel várok. Szokták kísérni hozzám feleségüket és a beszélgetés végén kiderül, hogy nincs ebben semmi ördöngősség, ők is közelebb kerülnek érzelmeikhez.
Szívesen látom a férfiakat egyéni segítő beszélgetésen is. Meghallgatom az ő nézőpontjaikat, érzéseiket, érzelmi szükségleteiket és saját, valamint munkatapasztalatból segítek nekik a női oldalt másképp is meglátni, hogy jobban értsenek minket, nőket, és így lehessen nő és férfi, leendő anya és apa egymás segítségére a családalapítás rögös útján. Itt sokszor használom mediátori tanulmányaimat.

Az Együtt a családért – babaváró programunk pároknak pedig azért jött létre, hogy játékos komolysággal és őszinte nyitottsággal közösen ránézzünk arra, hogy:
– Mit tehet együtt leendő anya és leendő apa, ha nem jön a baba?
– Mit tehetnek azért, hogy a baba felé vezető nehezített úton támogatni tudják egymást?
– Mi a fontos a nőnek, mi a fontos a férfinek és mi a fontos a párnak?


Ha végre kopogtat a baba – Veszélyeztetett terhesség?

Szintén fontos, hogy mi történik akkor, ha hosszú várakozás, sok kudarc és szomorúság után végre megfogan a baba, akár természetes, akár mesterséges úton.

Véget ér-e a félelmekkel teli időszak vagy újabb félelmek, szorongások ütik fel a fejüket?

Hogyan tudunk mentálisan és lelkileg nyugodtak, fókuszáltak és magabiztosak maradni egy várva várt, esetleg veszélyeztetettnek gondolt, mondott, diagnosztizált várandósság alatt? Hogyan bízzunk magunkban?


Ha megszületett a baba – Jó anya leszek?

Mi zajlik bennünk lelkileg, amikor megszületett a baba?

Milyen lélektani változásokon megyünk keresztül a szülés után és a gyermekágyas időszak alatt? Van-e ekkor is aggódás, félelem? Van-e lelki segítségünk? Ki hallgat meg ilyenkor minket?

A gyermekágyas időszakban, ha igényed van rá, munkatársam vagy én szívesen jövünk hozzád. Meghallgatunk, beszélgetünk és te eközben megnyugszol, tisztábban látsz és megtalálod saját erőforrásodból táplálkozva a megoldásaidat.


Ha úgy érzed, segítségedre lehetek, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot.

„A lelket kell meggyógyítani ahhoz, hogy a sejtek egészségesek legyenek.” (Wass Albert)