BABÁT SZERETNÉK …

Az nehezített gyermekáldás, avagy a “meddőség” lelki háttere

Mi történik velünk lélektanilag, mentálisan, ha nem jön a baba? Hogyan kaphatunk segítséget?
Segítő tevékenységemről a Hogyan dolgozom menüpontban olvashatsz.

Nemcsak egyéni konzultációkon, hanem munkatársammal, Antall Gabival a Vörös Fonal csoportos programon is szeretettel várlak.

Mi a helyzet a férfiakkal?
Leendő apukákat is szeretettel várok. Szokták kísérni hozzám feleségüket és a beszélgetés végén kiderül, hogy nincs ebben semmi ördöngősség, ők is közelebb kerülnek érzelmeikhez.
Szívesen látom a férfiakat egyéni segítő beszélgetésen is. Meghallgatom az ő nézőpontjaikat, érzéseiket, érzelmi szükségleteiket és saját, valamint munkatapasztalatból segítek nekik a női oldalt másképp is meglátni, hogy jobban értsenek minket, nőket, és így lehessen nő és férfi, leendő anya és apa egymás segítségére a családalapítás rögös útján. Itt sokszor használom mediátori tanulmányaimat.

Az Együtt a családért – babaváró programunk pároknak pedig azért jött létre, hogy játékos komolysággal és őszinte nyitottsággal közösen ránézzünk arra, hogy:
– Mit tehet együtt leendő anya és leendő apa, ha nem jön a baba?
– Mit tehetnek azért, hogy a baba felé vezető nehezített úton támogatni tudják egymást?
– Mi a fontos a nőnek, mi a fontos a férfinek és mi a fontos a párnak?


Ha végre kopogtat a baba – Veszélyeztetett terhesség?

Szintén fontos, hogy mi történik akkor, ha hosszú várakozás, sok kudarc és szomorúság után végre megfogan a baba, akár természetes, akár mesterséges úton.

Véget ér-e a félelmekkel teli időszak vagy újabb félelmek, szorongások ütik fel a fejüket?

Hogyan tudunk mentálisan és lelkileg nyugodtak, fókuszáltak és magabiztosak maradni egy várva várt, esetleg veszélyeztetettnek gondolt, mondott, diagnosztizált várandósság alatt? Hogyan bízzunk magunkban?


Ha megszületett a baba – Jó anya leszek?

Mi zajlik bennünk lelkileg, amikor megszületett a baba?

Milyen lélektani változásokon megyünk keresztül a szülés után és a kisgyermekkor idején? Van-e ekkor is aggódás, félelem? Vannak-e nehézségek? Van-e lelki segítségünk? Ki hallgat meg ilyenkor minket?

Anyaként is ugyanúgy lehetnek feladataink, nehézségeink, félelmeink. Ekkor is szeretettel hallgatlak és meghallak, beszélgetünk és te eközben megnyugszol. Tisztábban látsz és így közösen megtalálhatjuk saját erőforrásaid segítségével a megoldásaidat.


A babád útja hozzád – 30 élettörténet a nehezített gyermekáldásról c. könyv

Egy könyv, amelyben 30 nő, 30 személyes ismerős, vendég (kliens) vall kendőzetlenül a saját útjáról. Többségük anyaként írja le történetét, de vannak olyan bátor nők is, akik továbbra is a vágy útján vannak.

Részletek ITT olvashatók.          


Ha úgy érzed, segítségedre lehetek, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot.

 

„A lelket kell meggyógyítani ahhoz, hogy a sejtek egészségesek legyenek.” (Wass Albert)